Filmpedagogik

– Inspiration och verktyg till att uttrycka sig med rörliga bilder

Att fler ska få möjlighet att uttrycka sig med film har länge varit centralt för oss. Med våra filmaktiviteter vill vi dela med oss av våra erfarenheter för att utbilda och inspirera till eget skapande.

Våra filmskapare har många års erfarenhet av att arbeta med film genom olika ungdomsprojekt, läger, kort- och långfilmer där flera visats och prisats på filmfestivaler runt om i världen.

Vi arbetar med film i skolan där vi ofta kombinerar film med värdegrundsarbete eller anlitas för mer traditionella projekt inom filmkunnighet och filmproduktion.

Föreningen Inventum arrangerar varje sommar Sveriges största filmläger för ungdomar i våra lokaler. Ungdomar från hela landet kommer till Filmkollo under en galet rolig vecka på sommarlovet där de lär sig om filmskapandets grunder, gör egna filmer och har workshops i flera delar av professionell filmproduktion. 

Hösten 2022 arrangeras Seniorkollo med filmtema. En veckas filmläger för äldre vuxna där det redan nu kan göras en intresseanmälan för att garanteras plats.

Filmkunnighet och värdegrundsarbete

Ett galet roligt sommarläger för ungdomar

En vecka med filmskapande