Varför just jag

“.. Ni kanske inte tror att något av detta är sant, att en människa inte kan må så här dåligt, men jag orkar inte längre. Kan inte någon bara fråga hur det är, kanske skulle allt bli så jävla mycket bättre för det här livet är fan inte värt att leva.”

Varför just jag är baserad på barn och ungdomars berättelser om mobbning. Filmen handlar om Jonna som, efter att hon försökt undanhålla att hennes föräldrar är missbrukare, ständigt får blickar och kommentarer efter sig.

Produktionsuppgifter

Sverige 2008

Speltid: 7 minuter

Producent: Ronnie Brolin

Regi: Ronnie Brolin

Manus: Ronnie Brolin & Jenny Larsson

Foto: Jon Lönn & Andreas Hansen

Klippning: Ronnie Brolin

Ljud: Linus Gidstedt

Musik: David Malm

Produktionsbolag

iFocus Film & Multimedia AB

Varför just jag ingick i projektet Älska mig och spelades in samtidigt som kortfilmerna Osynlig, Om jag bara brytt mig och Varje dag. Premiär var det 15 november 2008 i Vara Konserthus.

Läs mer om projektet Älska mig

I rollerna

Jonna − Sandra Kjellberg

Tjejer i Jonnas klass  

Alma Aronsson

Ida Johansson 

Isabelle Larsson

Gallery