Om jag bara brytt mig

“.. Varför tog det aldrig slut? Han bad dem att sluta som så många gånger förr. De skrattade åt honom. Fy fan vad äcklig du är! Jävla psykfall, nästan skrek Isak. Han tittade upp men vågade inte möta Isaks blick, istället mötte han Davids. David gjorde aldrig något mot honom. Kollade bara på när de andra slog och sparkade honom. David bara stod där.”

Om jag bara brytt mig är baserad på barn och ungdomars berättelser om mobbning. Filmen handlar om Sebastian som ofta blir utsatt för slag och sparkar av ett killgäng på skolan, och David som egentligen vill vara kompis med Sebastian men inte vågar.

Produktionsuppgifter

Sverige 2008

Speltid: 7 minuter

Producent: Ronnie Brolin

Regi: Ronnie Brolin

Manus: Ronnie Brolin & Jenny Larsson

Foto: Jon Lönn & Andreas Hansen

Klippning: Ronnie Brolin

Ljud: Linus Gidstedt

Musik: David Malm

Produktionsbolag

iFocus Film & Multimedia AB

Om jag bara brytt mig ingick i projektet Älska mig och spelades in samtidigt som kortfilmerna Osynlig, Varje dag och Varför just jag. Premiär var det 15 november 2008 i Vara Konserthus.

Läs mer om projektet Älska mig

I rollerna

Sebastian − Carl Nelander

David − John Norell

Isak − Anton Haglund

Isaks kompisar 

Ludwig Ojala

Christian Landerberg

Gallery